onsdag 6 augusti 2014

Lästa böcker 2014

'


Under två år har jag dokumenterat mina lästa böcker på bloggen.
Här kommer nu årets läslista:

1. Devine Evil av Nora Roberts
Ända sedan jag läste en thriller av Roberts för några månader sedan har jag varit sugen på en till. Denna var inte riktigt lika bra men ändå spännande och lättsmält. Jag gillade karaktärerna även om dom kanske inte kändes riktigt trovärdiga ibland.

2. Bridget Jones: Mad about the boy av Helen Fielding
Man FÅR INTE döda Marc Darcy! Om det här hade varit en chicklit med en annan huvudrollsinnehavare hade jag nog gillat boken. Nu är den såklart småkul ibland så som Helen Fielding brukar vara, men att ta död på Marc och göra Bridget till änka gör mig liksom ledsen ända i själen.

3. Du gamla du fria av Liza Marklund
Uch vilket bottennapp! Jag som brukade älska Liza Marklund men efter ännu en riktigt tråkig bok så orkar jag nog inte tvinga mig igenom en till så nu får nog Annika Bengtson klara sig utan mig.

4. En man som heter Ove av Fredrik Backman
Jag hade nog lite för höga förväntningar på denna. Jag tycker den var bra och småkul men inte ett sånt mästerverk som många andra verkar tycka.

5. Hurting distance av Sophie Hannah
Nja sådär. Bitvis spännande men ingen minnesvärd thriller direkt.

6. In the blood av Lisa Unger
Den här gillade jag. Bitvis var den lite väl "hit och ditig" i storyn men annars var det en lite lagom spännande tidsfördrivande thriller.

7. Shift av Hugh Howey
Precis som i första boken är jag kluven. Delvis är den jättebra och delvis är jag ganska oengagerad. Jag gillar verkligen storyn men den är kanske lite för utdragen... 

8. The winter people av Jennifer McMahon
Jag trodde detta skulle vara en deckare men jag hade visst fattat fel. Jag gillar inte riktigt trhriller-böcker som innehåller övernaturligheter, jag vill att allt ska kunna förklaras på slutet. Jag gillade inte alls den här boken men den tog sig lite på slutet.


9. Den nya människan av Boel Bermann
Jag slukade första delen av denna dystopiska lilla berättelse och älskade den. Andra delen av boken var dock en total besvikelse, usch vad tråkigt sådant är.

10. Vecka 36 av Sofie Sarenbrant
En helt o.k deckare/thriller. Inget mästerverk men ingen total flopp heller, jag är lite sugen på att läsa uppföljaren.

11. Bedragen av Katerina Janouch
Jag har hört så mycket gott om dessa böcker men nja... Jag är inte så monterad. Jag köpte andra boken i serien också så jag ska väl ge den en chans men någon favorit blev det inte.

12. Perfect summer av Katie Greykowski
Början var lite väl klyschig men den utvecklade sig till en ganska trevlig chick-litt. Eller så var det bara att jag vande mig efter ett tag.

13. Little mercies av Heather Gudenklauf
Den här gillade jag! Persongestaltningen var super även om handlingen var ganska förutsägbar.

14. Nybyggarna av Wilhelm Moberg 
Precis som föregående i serien, ett mästervärk, men det visste jag ju redan.

15. Stenhjärtat av Katarina Wennstam
Jag gillar verkligen Wennstams böcker även om det var väldigt länge sedan jag läste de andra. Jag gillar äktheten i både story och persongestalning även om det ibland kan kännas en aning avhugget och kortfattat. Sedan var det kanske inte så smart att läsa en bok om "shaken baby syndrome" när man är gravid...

16. Sista brevet till Sverige av Wilhelm Moberg 
Sista delen i Mobergs utvandrarepos är så sorglig. Den har en lite annan ton än de andra böckerna och jag gillar den inte riktigt lika mycket som de andra. Självklart är den ändå en av mina favoriter och det känns lite jobbigt att jag än en gång har läst mig igenom detta mästervärk.

17. Systerskap av Katerina Janouch
Jag har fortfarande inte blivit helt fast i den här serien. Jag tycker liksom inte at det händer tillräckligt mycket. Jag är ändå sugen att läsa fortsättningen så något speciellt verkar ändå huvudpersonen ha.

18. Vänskapsband av Elizabeth Noble
Det här måste vara en av de tråkigaste böckerna jag har läst. Den lämnade mig verkligen helt oberörd.

19. The intention of wings av Sue Monk Kid
Ända sedan jag läste den fantastiska "the secret life of bees" har jag längtat efter en ny bok av samma författare. Tyvärr blev jag inte alls fångad av denna. Det är häftigt att den till viss del bygger på verklighet men jag blev liksom aldrig så berörd som jag borde ha blivit.

20. The unbecoming of Mara Dyer av Michelle Hodkin
Jag vet inte om det är min mosiga gravidhjärna som bara kan ta in extremt lättsmälta böcker eller om det bara är så att jag älskar "young adult böcker". Jag blev nämligen direkt fångad av denna bok. Äntligen en riktigt spännande, fängslande läsupplevelse!

21. The evolution of Mara Dyer av Michelle Hodkin
Jag dök direkt in i nummer två i denna serie och blev ganska direkt besviken. Usch va trist det är när man tror sig ha hittat en riktig favorit och så utvecklar den sen åt helt fel håll.

22. The retribution of Mara Dyer av Michelle Hodkin
Det sista som dör är hoppet och jag hoppades verkligen att den sista boken skulle likna ettan mer än tvåan. Tyvärr gillade jag inte denna heller, har jag kanske blivit för kräsen?

23. Leaving time av Jodi picoult
Åh vilken underbar bok! Jag älskade verkligen denna. 

24. And then it happened av Linda Green 
En småtrevlig bok. Inte den bästa jag läst men verkligen inte den sämsta heller.

Inga kommentarer: