torsdag 7 januari 2016

Mitt lilla ord 2016

Jag kan inte fatta att 2016 redan är igång. Tore är fortfarande ledig så vi lever lite mellandagsliv fortfarande. När nyårsafton hade börjat hade jag fortfarande inte kommit på något ledord för 2016 men varefter kvällen gick kom jag fram till att cherish nog var mitt ord. Det känns lite fånigt att ha ett ord på engelska men precis som med 2014års ord (Thrive) finns det ingen bra översättning för cherish som innefattas av ett ord. 

(Fritt översatt av mig:
Cherish: 1. Att behandla med varsamhet och ömhet
2. Att ta hand om och fostra med kärlek
3. Att hålla kär, uppmuntra och njuta av

Jag vill vårda och njuta av min tid. Jag vill bli bättre på att vara i nuet o inte tänka på vad jag borde göra eller vad det finns mer för saker jag skulle vilja göra. Tiden när Noa är så här liten är så himla kort och ibland känner jag att jag slösar bort den genom att jag blir stressad av att jag inte kan/hinner göra allt annat. Jag vill också vårda min "lediga" tid bättre. Att inte bara slösurfa eller fastna vid Facebook när det finns annat jag hellre vill göra egentligen. 

Jag vill ta hand om min kropp och själ. Jag vill fortsätta min kamp mot kilona men också försöka vara varsam och faktiskt vara tacksam mot min kropp precis som den är, den har ju gett mig det finaste jag har.

Bild från fantastiska hejhej vardag (http://blogg.loppi.se)

Jag vill ta hand om mitt hem, försöka hitta bättre vardagsrutiner, rensa och organisera i kaoset som har dykt upp i samband med tids och energibrist.

Det finns säkert en massa mer jag vill att mitt ord ska inspirera till men detta får räcka till en början.
Kram/veronica

Inga kommentarer: