torsdag 22 januari 2015

Mitt lilla ord 2015 (och lite utvärdering av förra årets)

Mitt ledord för 2014 var "Thrive" inte kunde jag väl tro att mitt liv skulle utveckla sig så som det gjorde när jag valde det ordet. Jag valde att ha det på engelska eftersom det på svenska betyder typ frodas och det tyckte inte jag lät så inspirerande. Men oj, va jag har frodats... och resultatet blev ju en ljuvlig liten skrutt :-) Tänk att vi på ett år både har köpt hus, väntat barn och fött barn.

Så här låter definitionen av "Thrive" och jag tycker att alla ord passar in på det gångna året. Jag har äntligen fått bli mamma, det är ju verkligen att blomstra och växa som människa.

THRIVE: verb (thrives, thriving, past throve /θrəʊv/ or thrived; past participle thriven /ˈθrɪv(ə)n/ or thrived)
grow or develop well or vigorously
prosper; flourish:


Översättning till svenska: Utvecklas, blomstra, växa, frodas, trivas

Synonymer: bloom, blossom, boom, develop, flourish, grow, mushroom, prosper, shine, succeed

Så är det då dags att presentera årets ord... 
2015 kommer till stor del handla om att vara hemma. Jag kommer att vara mammaledig under hela året och vi ska verkligen få boa in oss hemma som familj. När vi flyttade in i vårt hus i juni hade jag redan fått foglossning vilket innebar att jag inte alls har kunnat boa in mig så som jag vill. Därför hoppas jag att mitt lilla ord också kommer att inspirera till att fixa till rent praktiska saker så att vi känner oss ännu mer hemma i vårt hem. Jag har upprättat en lista på bloggen där jag planerar att skriva upp alla projekt jag vill ta tag i och även kan pricka av när det är gjort. 

Under graviditeten gick jag upp mer än 35kg. Mitt lilla ord får därför också bli en symbol för strävan efter att bli hemma i min kropp igen.
Inga kommentarer: